Oto Ses ve Görüntü

Oto Hoparlör Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Oto hoparlör alırken neye dikkat edilmeli? sorusu sıkça merak edilen sorulardan biridir. Oto hoparlör alan veya alacak kullanıcıların beklentisi ses sisteminin en iyi tizde olmasıdır.

Ses sisteminin ana parçası olan hoparlörün alınırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlara hoparlör markaları ile tarafınıza maddeli anlatımı sağlanacaktır.

En İyi Oto Hoparlör Markaları​​​​​​​

Oto hoparlör alırken neye dikkat edilmeli? sorusuna cevaben en iyi hoparlör listesi oluşturarak dikkat edilmesi gereken konulara değineceğiz. En iyi oto hoparlör markalarını 10 başlıkta inceleyeceğiz. En iyi oto hoparlör markaları;

  • Pioneer TS-1610F
  • Kenwood S1656G
  • Alpine SWE-815
  • JBL Cs-1214
  • Reiss Audio RS-SQL1
  • Infinity Harman Primus PR5012IS
  • JVC CSJ620X
  • Pioneer Ts-A6970F
  • Navitech CS-P4013
  • Alpine SXE-6925S

Pioneer TS-1610F

Pioneer markalı oto hoparlör ses sisteminin TS-1610F modeli düşük bütçesi yüksek performanslı hoparlördür. Türkiye’ de çok tercih edilen bir modeldir. Tasarımı ve işlevi ile dikkat çeken oto hoparlörüdür.

Ürünün hammaddesinde kullanılan malzemeler sayesinde hoparlörü uzun yıllar kullanabilirsiniz.

6.5 İNÇ boyutunda hoparlördür. 280 W ses gücünde çalışmaktadır. Pioneer TS-1610F markası incelemesine göre; oto hoparlör alırken, hoparlörün kullanım süresi, boyutu, tasarımı, ses gücü ve maliyetine dikkat edilmelidir.

Kenwood S1656G

Kenwood markasının S1656G modeli uygun maliyette olan bir diğer oto hoparlör ses sistemidir. En iyi hoparlör markaları arasında yer alan Kenwood S1656G hoparlörü 300 W ses gücüne ve 6.5 İnç boyuta sahiptir.

Pioneer TS-1610F ses sistemine göre biraz daha fazla ses gücüne sahip kullanıcılar için ideal seçim olacaktır. Kurulumu kolay olmasından dolayı tercih edilmesi oldukça fazladır. Kenwood S1656G markası incelemesine göre; oto hoparlör alırken, ses gücünün yüksek olmasına ve kurulumun basit olmasına dikkat edilmelidir.

Oto Hoparlör Alırken Neye Dikkat Edilmeli?
Oto Hoparlör Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Alpine SWE-815

Alpine markasının SWE-815 serisi ile yüksek ses performansına ve orta bütçeli hoparlör sistemine sahip olursunuz. En iyi oto hoparlör markaları arasında üst seviyede olan Alpine SWE-815 modeli kullanıcıları tarafından oldukça olumlu dönüşlere sahip bir modeldir.

Tasarımı ile dikkat çeken model yüksek ses performansına sahip hoparlör severler için ideal seçimdir.

Subwoofer türü hoparlör olması diğer hoparlöre göre farkındalık oluşturur. Bass sistemi oldukça yüksektir. 300 W ses gücüne sahiptir. Alpine SWE-815 markası incelemesine göre, oto hoparlör alırken; oto hoparlörün tasarımına, bass sistemine, hoparlör türüne ve ses gücüne dikkat edilmelidir.

JBL Cs-1214

JBL markasının Cs-1214 modeli çok tercih edilen ve adını çokça duyurmuş bir hoparlör markasıdır. 1000 W ses gücüne sahip olan JBL Cs-1214 markası ile kullanıcılar ses sistemini üst seviyede yaşar.

12 İNÇ boyutunda olan hoparlör kolay kuruluma sahiptir. Subwoofer türü hoparlörün en iyi modelidir. Tasarımı ile dikkat çeken model uzunca yıllar hasar görmeden kullanılır. Tok bass ses sistemine sahiptir.

JBL Cs-1214 markası incelemesine göre; oto hoparlör alırken dikkat edilmesi gereken; ses sisteminin en üst seviyede olmasına, üretim türünün en iyisi olmasına, boyutuna, tok bass sistemi ile aracın sarsıntılarından etkilenmeyerek ses sisteminin pürüzsüz çalışabiliyor olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Reiss Audio RS-SQL1

Reiss Audio markasının RS-SQL1 modeli subwoofer hoparlör türünün en iyi hoparlörü arasında yer alır. Fiyat olarak diğer hoparlör sistemlerine göre yüksektir. 3000 W ses gücü veren hoparlör ile ses sisteminin en iyilerine sahip olursunuz.

38 santimetre boyutuna üretilen hoparlör modeli tasarımı ile de oldukça dikkat çeker. Ses gücü oldukça yüksek olan hoparlör kullanıcılar tarafından çok tercih edilen ve satılan bir modeldir. Olumlu dönüşleri de bu anlamda oldukça geniş kitlelere sahiptir.

Reiss Audio RS-SQL1 markası incelenmesine göre; oto hoparlör alırken; ses sisteminin yüksek seviyede olmasına, ebatına, çok tercih edilmesi ve bu doğrultuda çok satan bir ürün olmasına, kullanıcı yorumlarına dikkat edilmesi gerekir.

Infinity Harman Primus PR5012IS

Infinity Harman Primus markasının PR5012IS modeli yüksek ses performansı düş ses gücüne sahip bir seridir. En iyi hoparlör markaları arasında 6. sırada olan Infinity Harman Primus PR5012IS ses sisteminin yüksek oluşuyla tercih edilmektedir.

2 adet hoparlör olarak satılan model, 15 santimetre boyutundadır. Fiyat olarak yüksek bir modeldir. 120 W ses gücüne sahiptir. Bu sayede dinlediğin müzikleri, sesleri doğal ve tizleri yüksek olarak dinleyebilirsiniz.

Infinity Harman Primus PR5012IS markası incelenmesine göre; alınacak hoparlörün yüksek ses performansı olup düşük ses gücüne sahip olmasına, dinlenilen müzikleri doğal ve tizleri hissederek dinleyebiliyor olmasına, hoparlör adetine dikkat edilmelidir.

Oto Hoparlör Alırken Neye Dikkat Edilmeli?
Oto Hoparlör Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

JVC CSJ620X

Kolay kuruluma sahip en iyi hoparlör markalarında 7. sırada olan JVC CSJ620X modeli normal hoparlör türüdür. Bass ve tiz sesleri normal dinlemenize olanak sağlar. Ses sistemine göre fiyat performansı oldukça düşüktür.

300 W ses gücüne sahip 16.5 santimetre boyutunda minimalist bir hoparlördür. Standart hoparlör modeli tercih etmek isteyenler için oldukça verimlidir.

JVC CSJ620X markası incelenmesine göre; hoparlörün fiyat performansına göre iyi işleve sahip olmasına, tercihe göre bass sisteminin normal seviyede olmasına, boyutuna dikkat edilmelidir.

Pioneer Ts-A6970F

Car Sount Fit uygulaması bulunan Pioneer Ts-A6970F modeli düşük bass sistemine sahip bir modeldir. Yüksek ses hassasiyetine sahip olan hoparlör, sese duyarlı kişiler için tercih edilme nedenidir.

Kalitesi ve işlevi ile dikkat çeken hoparlör maksimum 600 W ses gücüne sahiptir ve 16 ile 24 santimetre arasında üretilen bir modeldir. Pioneer Ts-A6970F markası incelenmesine göre; hoparlörün sese karşı hassasiyetli kullanıcıların özellikle dikkat etmesi gerekir.

Navitech CS-P4013

500 W ses gücüne sahip olan Navitech CS-P4013 modeli uygun bütçeli hoparlör sistemidir. Yüksek bass olmasına istemeyen ve 6 ila 9 santimetre minimalist boyutta olmasını isteyen kullanıcılar için üretilmiştir.

Alpine SXE-6925S

Alpine markasının SXE-6925S serisi 280 W gücüne sahip olmasına rağmen hissedilen bass sistemine sahiptir. 6 ila 9 santimetre boyutunda üretilen ürün kullanıcılar tarafında oldukça tercih edilen modeldir.

Oto hoparlör alırken neye dikkat edilmeli? sorusuna ithafen dikkat edilmesi gereken hususlar başlıca; fiyat performansı, boyutu, bass sistemi, sese karşı duyarlı olması, uzun ömürlü dayanıklı model olması, kullanıcı yorumları gibi önemli konulara bakılmalıdır. Bu sayede hoparlörden beklentilerinize karşı en iyi modeli bulmuş olursunuz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu