Oto Ses ve Görüntü

Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?

Araç içi kamera özellikleri nasıl olmalı? Sorusu aracınıza kamera taktırmak isteyen araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Araç içi kameraların ne işe yaradığını ve ne gibi özelliklere sahip olmaları gerektiğini açıklıyoruz. Bu sayede hangi araç içi kameranın sizin kullanım senaryolarınıza daha uygun olduğunu anlayabilirsiniz.

Araç içi kameralar otomobilinizi sürerken veya sürmezken sürekli olarak güvenliğinizi sağlar. Özellikle trafikte seyir halindeyken yaşanacak herhangi bir kaza veya kavga durumunda araç içi kameralara büyük iş düşüyor. Olayı gözlemlemek ve kimin haklı olduğunu görmek için araç içi kamera kayıtları önemlidir.

Eğer araç içi kamera satın almak istiyorsanız, bir araç iç kamerada hangi özelliklerin bulunması gerektiğini bilmelisiniz. Bu özelliklerin neler olduğundan ve ne işe yaradıklarından bahsedeceğiz.

Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?
Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?

Araç İçi Kamera Nedir?

Araç içi kameralar sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan ürünlerdir. Araç içi kamera bulunan otomobillerde kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Başta kazaları izlemek ve olası durumları yeniden değerlendirmek için kullanılır. Trafikte meydana gelen bir kaza veya kavga durumunda araç içi kameraların kayıtlarına bakmak gerekebilir.

Araç içi kamera modelleri son yıllarda gelişerek büyük mesafe kat etti. Kullanım senaryolarına bağlı olarak farklı kullanıcılar hitap eden yüzlerce model bulunuyor. Bunların hangi özelliklere sahip olduğunu bilmek, tercihinizi doğru yönde yapmanız için önemlidir. Araç içi kameralarda artık Wi-fi ve geniş açı gibi yeni nesil özellikler bulunuyor.

Araç İçi Kamerada Olması Gereken Özellikler

Sosyal medyada veya televizyon haberlerinde araç içi kameralardan kayıt altına alınmış kazaları görmüş olmalısınız. Bu örnekle beraber araç içi kameraların ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Sürücü ve yolcuların güvenliğini esas alan bu kameralar sayesinde trafikteki meydana gelen olaylar daha iyi değerlendirilebilir.

  • Döngüsel kayıt
  • 24 saat kayıt
  • Diyafram açıklığı
  • Geniş kamera açısı
  • Yüksek kamera çözünürlüğü
  • Wi-fi bağlantısı
  • Arka görüş sistemi
  • GPS özelliği

Araç içi kamera satın almak isteyen kişilerin bazı özelliklere dikkat etmesi gerekir. Çünkü bu ürünü bir defa alır ve uzun süre kullanırsınız. İyi bir şey olması ve günümüze uyum sağlaması önemlidir. Birçok araç içi kamera artık çok daha gelişmiş özelliklerle karşımıza çıkıyor. Araç içi kameralarda bulunması gereken en önemli özellikleri sizler için listeliyoruz.

Döngüsel Kayıt Özelliği

Döngüsel kayıt özelliği araç içi kameralarda mutlaka bulunmalıdır. Araç içi kameraların sürekli kayıt altında olması, depolama alanının hızla bitmesine ve kalitesiz görüntülerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu tip durumlarla karşılaşmamak ve kameradan maksimum verim almak için döngüsel kayıt özelliğini mutlaka önemseyin. Döngüsel kayıt sayesinde çok eski görüntüler otomatik olarak silinir ve yenileri kaydedilir. Bu özellik araçlar için neredeyse olmazsa olmazdır.

Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?
Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?

24 Saat Kayıt Özelliği

Eski tip araç içi kameralar genellikle sadece araç çalışırken aktif hale geliyor. Ancak yeni nesil bir araç içi kamera mutlaka 7/25 kayıt halinde olmalıdır. Siz araçta değilken bile aracınızın başına bir şey gelme ihtimaline karşı 24 saat kayıt özelliğine önem verin. Bu sayede aracınız çalışmıyorken bile aküden alınan güç sayesinde 24 saat boyunca çalışır. Yeni bir araç içi kamera alacaksanız buna mutlaka dikkat edin.

Diyafram Açıklığı

Araç içi kameralarda diyafram açıklığı ne kadar düşerse gece görüntüleri o kadar net olur. Diyafram açıklığının F1.8 altında olması, kameranın en karanlık gecelerde bile ışık almasını ve iyi bir görüntü ortaya çıkarmasını sağlar. Gece vakitlerinde kameradan aydınlık bir görüntü almak istiyorsanız, satın alacağınız modeli mutlaka inceleyin.

Geniş Kamera Açısı

Kamera açısı elbette en önemli konular arasında yer alıyor. Kameranın dar bir açıyla çekim yapması hiç verimli olmayacaktır. Çünkü meydana gelecek olan olay, geniş açılara görülebilir ve kameranın bunu kayıt altına alması gerekir. Bunun için araç içi kamerada geniş açı özelliğinin bulunmasına önem verin. Yeni nesil kamera sistemleri artık geniş açılı olsa da her ihtimale karşı özelliklerini incelemelisiniz.

Yüksek Kamera Çözünürlüğü

Artık 2022 yılındayız ve araç içi kameraların kötü bir görüntüye sahip olması kabul edilemez. Eski tip araç içi kameraların aksine daha net ve aydınlık görüntüler ortaya çıkması gerekir. Bu nedenle kamera çözünürlüğünün 720p ve üzeri olmasına dikkat edin. Hatta mümkünde 1080p altındaki araç içi kameraları tercih etmenizi öneririz. Uzun vade için en mantıklı seçim 1080p ve üzeri çözünürlüğe sahi kamera olacaktır.

Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?
Araç İçi Kamera Özellikleri Nasıl Olmalı?

Wi-Fi Bağlantısı

Wi-fi bağlantısı araç içi kameralarda olmazsa olmaz özelliklerden birisidir. Çünkü aracın yanında değilken bile görüntüleri canlı olarak izleme imkânı sağlar. Bu avantaj sayesinde park halindeki aracınızın ne durumda olduğunu sürekli izleyebilirsiniz. Mobil uygulama yoluyla bağlanacağınız araç içi kamerasında eski görüntüleri izlemek mümkün. Hatta bu görüntüleri indirerek gerekli durumlarda kullanabilirsiniz. Yeni nesil bir araç içi kamera deneyimi için Wi-fi bağlantısı en önemli şeydir.

Arka Görüş Sistemi

Araç içi kameralar genellikle ön tarafta meydana gelen kazaları kaydetmek üzere tasarlanır. Ancak kazalar sadece bu alanda meydana gelmiyor. Aracınıza arkadan çarpılması durumunda ön kamera sisteminin bir işe yarayacağınızı sanmıyoruz. Bu nedenle bir araç içi kamera satın almışken ikili şekilde almanızı tavsiye ederiz. Günümüzde üretilen araç içi kameralar genellikle ön ve arka kamera sistemlerine sahiptir. Bu avantaj sizin için önemliyse satın alım aşamasında değerlendirebilirsiniz.

GPS Özelliği

Çok önemsenmeyen GPS desteği aslında araç içi kameralar için oldukça önemlidir. İzlemek istediğiniz olayın nerede gerçekleştiğini görmek için kameranızda GPS özelliği bulunmalıdır. GPS özelliği bulunan araç içi kameralar, izlediğiniz görüntülerin anlık olarak nerede kaydedildiğini gösterebilir. GPS özelliğine önem veren kişilerin araç içi kamera satın alırken buna dikkat etmelerini tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu